2024. április 27. - Zita

Kihallgatták Harry herceget

Igen ritka, védett madarak lelövése ügyében hallgatta ki a rendőrség Harry herceget, a brit trón harmadik számú várományosát, bár az udvar szerint Harrynek nincs köze az ügyhöz.
2007. október 31. szerda 08:06 - Hírextra

A BBC beszámolója szerint Harryt azután hallgatták meg, hogy valaki bejelentette: a királyi család sandringhami birtoka közelében két kékes rétihéját lőttek le.

Ez a madárfaj igen ritka Angliában, ahol mindössze húsz fészkelő párt ismernek, bár más brit országrészekben további néhány száz egyedet tartanak nyilván.

A Clarence House - Harry apjának, Károly walesi hercegnek a hivatala - szerda este azt közölte, hogy Harry és egy barátja ugyan a környéken volt a kérdéses időpontban, múlt szerdán, de az incidensről nincs tudomásuk.

A szerdai The Guardian értesülése szerint ugyanakkor a madarak kilövésének pillanatában csak Harry és barátja - a nagybirtokos van Cutsem család sarja - vadászott a környéken. A lap szerint szemtanúk látták a két héja lelövését, repülésük közben.

A kékes rétihéja pusztítása Angliában bűncselekmény, amelynek büntetési tétele ötezer font (1,8 millió forint), vagy fél év börtön.

A rendőrség nem közölte, hogy Harryt - Károly és a néhai Diana hercegnő másodszülött fiát - és barátját gyanúsítottként hallgatták-e ki az ügyben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását