2024. április 27. - Zita

Nem kutatnak tovább az elsüllyedt hajó matrózai után

Dániában hétfőn késő este felhagytak a hét végén elsüllyedt szlovák teherhajó török tengerészeinek keresésével. A legénység négy tagja hiányzik még - köztük egy nő -, de a mentők a hideg vízben semmi esélyt sem láttak már arra, hogy még bárkit is életben
2007. október 30. kedd 08:32 - Hírextra
A szlovák zászló alatt hajózó "Omer N" Dánia és Németország között süllyedt el a Balti-tengeren. Feltehetően zátonyra futott, és léket kapott.

A 11 tagú török legénységből akkor rögtön kimentettek hármat, és megtaláltak egy holttestet. Három ember holttestét a víz alá került roncsból hozták fel búvárok. Nem volt rajtuk mentőmellény. A hiányzó 4-ről feltételezik, hogy a hajónak abban a részében vannak, amelyet a búvár mentők biztonsági okokból nem tudnak megközelíteni.

A szlovák felségjelű hajó ammóniumkloridot szállított a lengyelországi Gdyniából a franciaországi Nantes-ba. A roncsot kedden próbálják meg kiemelni. A műveletre egy speciális környezetvédelmi ellenőrző hajó fog felügyelni.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását