2024. március 29. - Auguszta

Eloltották a tüzet

A kaliforniai erdőtüzek nagy részét hétfő délutánra eloltották - jelentették be a hatóságok, a tűzoltók négy újabb holttestet találtak. Az egyhetes tűzvész 440 milliárd forintnyi kárt okozott a becslések szerint.
2007. október 30. kedd 10:37 - Hírextra
A 15 ezer tűzoltó már csak hét tűzfészek felszámolásán dolgozik, az amerikai-mexikói határon valószínűleg illegális bevándorlók elégett holttestét találtak meg a szakemberek. A 4 áldozat 11 sorstársát ápolják a san diegói kórházban súlyos égési sérülésekkel.

Az egyhetes tűzvészben eddig összesen heten haltak meg, 200 ezer hektár terület leégett, csaknem 2000 ház megsemmisült, legkevesebb 100 ember súlyosan megsebesült. Mintegy 7 ezer embernek megsemmisült az otthona, az állami és szövetségi hatóságok legfontosabb feladata az lesz, hogy nekik tartós megoldást találjanak.

Az átmenetileg menhelynek használt iskolákat már visszakapták a diákok, a san diegói sportcsarnokot pedig a pénteki amerikai foci meccsre készítik elő.

A biztosítótársaságok 2.5 milliárd dollárra, mintegy 440 milliárd forintra becsülik a károkat. Eddig 6800 kárbejelentést regisztráltak, az adatok tartalmazzák a magántulajdonban és a közüzemi ellátórendszerben keletkezett károkat is.

A tűzoltók még mindig teljes készültségben vannak, mivel az időjárás előrejelzések szerint a hét vége felé újra megerősödik a szél.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását