2024. május 3. - Tímea, Irma

A Disney stúdió "a kulturális hanyatlás motorja"

A Disney filmstúdió, az alapító Walt Disney halála után a "kulturális hanyatlás motorjává" vált, amely riasztóan nagy globális befolyást gyakorol - állították keresztény amerikai filmkészítők egy október végén Texasban megrendezett tanácskozásukon.
2007. október 30. kedd 13:06 - Hírextra

Egyik példaképüknek, az animáció 1966-ban elhunyt mesterének életútját, munkásságát elemző kétnapos kongresszuson a Disney birodalom örökösei által képviselt új trendek kerültek a középpontba, amelyet a "bibliai értékeket" követő filmes csoport képviselői élesen támadtak.

A Disney stúdió kapcsolata az utóbbi évtizedben vált feszültté az amerikai keresztény közösséggel. A legneuralgikusabb pontok között szerepel a stúdió homoszexuálisokhoz való barátságos hozzáállása, bár a keresztény csoportok két éve leállították a vállalat ellen meghirdetett kilencéves bojkottjukat. Támadták továbbá a Disney leányvállalata, a Miramax által forgalmazott egyes produkciók (köztük Kevin Smith Dogmájának és Tarantino Ponyvaregényének) vallásellenes témáit is. De szerintük az olyan blockbusterek, mint A Karib-tenger kalózai-trilógia "sem állnak összhangban" a Walt-eszmékkel és "nem családi produkciók".

Egyedül a nagy animátor feltétlen híve, John Lasseter Pixar-filmjei kaptak felmentést, mint a "klasszikus történetmesélés" követői.

"Amit valóban látunk, az azoknak az erkölcsi és általános értékeknek a hanyatlása, amelyeket Walt Disney követett. Szerintünk a politikailag korrekt filmkészítés felé történt elmozdulásnak rossz hatása van a családra" - mondta a szimpóziumot fémjelző Keresztény Filmkészítők Akadémiájának egyik tagja. A Disney-céget nem a keresztény eszmék motiválják, hanem a haszonszerzés és "kijátssza egymás ellen a piac különböző oldalait" - foglalta össze a filmes.

A texasi esemény betekintést engedett a világ keresztény előadóinak és filmeseinek munkájába, amellyel úgymond alternatívát kínálnak a Disney örökségétől messzire került tömegprodukciókkal szemben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását