2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Őserdei kutyák Szegeden

Őserdei kutyák érkeztek a Szegedi Vadasparkba. A fiatal állatok nagyon jól érzik magukat, berendezkedtek kifutójukban és már párosodtak is, így lehet, hogy karácsonyra már kicsinyekkel örvendeztetik meg a látogatókat.
2007. október 29. hétfő 16:29 - Hírextra
"Őserdei kutyákat már korábban is gondoztunk a parkban, de ez az első alkalom, hogy a veszélyeztettet faj egyedeiből tenyészpár került hozzánk Angliából, illetve Dániából néhány héttel ezelőtt" - mondta Veprik Róbert.

A két fiatal állat jól érzi magát, berendezkedtek tágas kifutójukban. Mindenki legnagyobb meglepetésére nem a fűtött faházban vackolták el magukat, hanem a területük közepén álló dombban készítettek maguknak kotorékot, ahova szalmát és faleveleket is behordtak. A hím és a nőstény gyorsan megkedvelte egymást, s többször is párosodtak. Az igazgató bízik benne, hogy karácsonyra a pár utódokkal örvendezteti meg a park látogatóit és dolgozóit. Ez komoly szakmai siker lenne, hiszen az őserdei kutyákat eddig Magyarországon még nem sikerült szaporítani.

A kutyafélék családjához tartozó faj Dél-Amerika északi területein mindenütt előfordul; erdőben, mocsárban, szavannán és bozótosban egyaránt megél. Testhossza 60-75, farka 12-15 centiméteres, testtömege 5-7 kilogramm, szőre sötétbarnás színű, a hím nyakánál világosabb.

A vemhesség 60-70 napig tart, ennek végén a nőstény 4-6 kölyköt hozz a világra. Mindkét szülő gondozza a kölyköket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását