2024. május 4. - Mónika, Flórián

Jövő héten lesz ítélet a volt rendőr ügyében

November 5-ére tűzték ki a másodfokú ítélet kihirdetését az emberöléssel vádolt volt pécsi rendőr ügyében. Hétfőn az ítélőtábla tanúkat hallgatott ki, illetve meghallgatta a vádlottat, az ügyvédeket és az ügyészt.
2007. október 29. hétfő 18:07 - Hírextra
A Baranya Megyei Bíróság még májusban első fokon életfogytig tartó fegyházra ítélte a férfit, majd újabb bizonyítási eljárást rendelt el. A vád szerint a korábbi rendőr hét lövéssel megölte élettársa volt férjét még 2000-ben.

Az újabb bizonyítási eljárást azért rendelték el, mert a vádlott ügyvédje korábban azt kérte a bíróságon, hogy keressék meg a vádlott mobilszolgáltatóját és kérjenek úgynevezett cellainformációt. Ebből feltételezése szerint meg lehetett volna állapítani, hogy védence az emberölés idején hol volt, így az is bizonyítható lett volna, hogy nem volt a bűntett helyszínén. Mivel azonban a hírközlési törtvény szerint ezeket az adatokat három évig köteles őrizni a mobilszolgáltató, a vádirat szerint viszont a volt rendőr őrnagy 2000-ben ölte meg élettársa férjét, így a bizonyítási eljárás sikertelenül végződött.

A volt pécsi rendőrt első fokon idén májusban életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Baranya Megyei Bíróság. Eszerint leghamarabb 30 év múlva szabadulhat. A vád szerint a férfi hét lövéssel megölte élettársa volt férjét még 2000-ben. A korábban a Pécsi Városi Rendőrkapitányságon dolgozó férfi, ugyancsak a rendőrségen dolgozó élettársával súlyos anyagi problémákkal küzdött, amit a volt rendőr úgy próbált megoldani, hogy megölte partnere korábbi férjét az örökségért.

Társát - akitől az emberölésnél használt fegyvert vásárolta - egy év, hat hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság, ennek végrehajtását azonban első fokon három évre felfüggesztették.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását