2024. április 26. - Ervin

Nem biztonságos az Ügyfélkapu?

Az MDF-es Pettkó András szerint nem biztonságos a magyarorszag.hu portálon található Ügyfélkapu, amelyen keresztül bizonyos ügyeiket intézhetik az emberek, ha regisztrálnak. Az ellenzéki képviselő kérdést tett fel a témában hétfőn a parlamentben. Baja Fer
2007. október 29. hétfő 18:02 - Hírextra
Pettkó András a Műszaki Egyetem kutatóinak tanulmányára hivatkozott, akik azt mondták, hogy számítógépes hackerek könnyen feltörhetik a rendszert, és így magánszemélyek, cégek adataihoz juthatnak hozzá illegálisan. A képviselő szerint egyebek mellett azért nem biztonságos az Ügyfélkapu, mert csak egylépcsős beléptetőrendszere van, és az elektronikus aláíráshoz szükséges szoftveren is lenne mit fejleszteni.

Baja Ferenc szerint már próbálták feltörni számítógépes kalózok az Ügyfélkaput, de nem sikerült nekik. Az államtitkár azt mondta, hogy a rendszer 99 százalékos biztonsággal működik, az emberek és a vállalkozások nyugodtan használhatják, bár tény, hogy a biztonságot egyébként mindig lehet növelni újabb és újabb fejlesztésekkel.

2006 októberében jelent meg az egyik lapban az a tanulmány, amelyre Pettkó András hivatkozott. Azóta fejlesztették már a rendszert, de ezekről nemzetbiztonsági okokból nem beszélhet - mondta Baja Ferenc. Emellett a Műszaki Egyetem két érintett kutatója kifogásolta korábban, hogy az újságban nem pontosan jelentek meg megállapításaik - jegyezte meg az államtitkár, aki felvetette, hogy a nemzetbiztonsági, illetve a gazdasági bizottság következő zárt ülésén térjenek vissza az Ügyfélkapu kérdésére.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását