2024. április 27. - Zita

Fodor ellenzi az erőművet

Fodor Gábor a leghatározottabban ellenzi, hogy a szlovákiai Tőketerebesen szénerőmű épüljön. A környezetvédelmi miniszter a szlovák féltől, a beruházás terveivel kapcsolatosan kapott adatok alapján úgy véli: az erőművet elfogadhatatlan hatásvizsgálatok al
2007. október 29. hétfő 15:33 - Hírextra

A környezetvédelmi tárca vezetője hétfőn a parlamentben a kereszténydemokrata Molnár Béla felvetésére regálva szögezte le, hogy ebben a kérdésben azonosak aggodalmai az ellenzék kifogásaival. Fodor hangsúlyozta: a szlovákok a hatásvizsgálatokat csak a tervezett erőmű 20 kilométeres körzetére terjesztették ki. Az európai szabályok szerint azonban azt 50 kilométeres körzetben kellene elvégezni, és így már Észak-Magyarországot is érintené.

A miniszter azt is kifogásolta, hogy a szlovákok a tokaji borvidéket úgy emlegetik, mint amely tájegység pályázik a világörökségi cím elnyerésére, miközben a vidék már 2002 óta büszkélkedik ezzel a címmel, így arra más szabályok vonatkoznak az építkezés kapcsán. A tervezett beruházással összefüggésben azt is elmondta, hogy azt 1 milliád euróból kívánják megvalósítani, miközben az előzetes vizsgálatok az alapvető követelményeknek sem felelnek meg. Fodor leszögezte, hogy a beruházás megvalósítását a leghatározottabban ellenzi.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását