2024. április 26. - Ervin

Áram nélkül egy órán át

Egy biztosíték meghibásodása egyórás áramszünetet okozott Kaposvár egész területén hétfőn délelőtt fél kilenctől; a belváros néhány körzetében fél tíz után ismét volt áramszolgáltatás a somogyi megyeszékhelyen - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgat
2007. október 29. hétfő 11:35 - Hírextra

Heizler György elmondta, hogy az üzemzavar a lakossági fogyasztók mellett érintette a nagyfogyasztókat, így többek között a vízműveket, a megyei kórházat, a Videotont, a Kométát, a bankokat és az áruházakat.

A vízműveknél és a kórháznál nem okozott fennakadást az áramszünet, előbbi rendelkezett elég tartalékkal, a kórházban pedig beindították az aggregátorokat - mondta a katasztrófavédelmi igazgató. Hozzátette: a Videotonnál és a Kométánál azonban jelentős kárt okozott az áramkimaradás, az alkatrészgyártó műanyag-formákba beleégett a nyersanyag, s elakadt a leölt sertések feldolgozása. A húsfeldolgozótól kapott tájékoztatás szerint előzetes becslések alapján mintegy ötmillió forint a kár.
Az áramszünet idejére bezártak a bankok és a nagyáruházak, nem működtek a közlekedési jelzőlámpák, a liftek, a fotocellás ajtók, baleset azonban emiatt nem történt a városban.

Az üzemzavar miatt a helyszínre riasztott tűzoltóknak tüzet oltaniuk nem kellett, a sűrű füst miatt azonban csak a helyiségek kiszellőztetése után tudtak nekiállni a hiba kijavításához a szakemberek - közölte Heizler György.

Az E-On Dél-dunántúli Igazgatósága ígérte: közleményben ad tájékoztatást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

b_gellert
2007. október 29. 11:50
ez a hír ugy nem igaz ahogy előadták, a hírközlő vehetne annyi fáradságot mielőtt valamit leír, hogy érdeklődik lehet, hogy akkor nem égetné magát.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását