2024. március 29. - Auguszta

Fogyasztó tányér

Elektromos tányér ellenőrzi, hogy milyen gyorsan eszik a túlsúlyos és azt is jelzi neki, mikor vett magához elegendő táplálékot. Egy brit gyermekklinika kísérletet kezdett 120 önkéntes jelentkezőn az úgynevezett mandométerrel.
2007. október 27. szombat 19:38 - Hírextra
Egy 133 kilós brit tinédzser például 25 kilót lefogyott a gépnek köszönhetően - közölte Bristolban a Royal Hospital gyermekklinika. Részletes tanulmány még nem készült a kísérletekről.

A készülék alkalmas arra, hogy az ételt egy mérlegszerű tányérra tegyék, amely számítógéphez kapcsolódik. A számítógép ellenőrzi, hogy mennyit ételt fogyasztott el a tányérról a túlsúlyos és jelzi, ha szájába veheti a következő falatot.

"A gép arra készteti a pácienst, hogy lassabban egyék" - mondta pénteken Ian Probert, a klinika szóvivője. Sok túlsúlyos páciens túl gyorsan eszik. Gyomruk nem képes elég gyorsan közölni az agyukkal, hogy már megtelt. Ha azután a túlsúlyos végül is egy villányival többet vett ki a tányérból, a gép megkérdezi: "Éhes vagy még?"

A Svédországban gyártott készüléket eddig kóros elhízásban és bulémiában szenvedők kezelésére alkalmazták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását