2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Altatógázzal raboltak

Altatógázzal elkábította, majd kirabolta áldozatait egy szerb banda az ausztriai sztrádák mentén kialakított autóspihenőkben. Három gyanúsított már rendőrségi őrizetben van.
2007. október 26. péntek 11:16 - Hírextra
A bűnözők főleg Alsó-Ausztriában, Burgenlandban és Stájerországban csaptak le, hónapokon át űzték tevékenységüket. A rendőrség eddig hozzávetőleg hetven károsultról tud, de még továbbra is érkeznek bejelentések.

 A banda módszere viszonylag "egyszerű" volt. Kifigyelték az autóspihenőkbe beálló járműveket, majd altatógázzal elbódították a kiszemelt áldozatot, utána pedig kirabolták. A célpontok zömmel kamionsofőrök voltak, akik járművük vezetőfülkéjében pihentek le éjszakára, de akadtak közöttük lakókocsival utazók is. Az áldozatok érthető módon semmit sem vettek részre, másnap reggel viszont szédülő fejjel, ólmos fáradtsággal és bűzlő lehelettel ébredtek.
   
A bűnügyi szakértők szerint nem lesz könnyű a bizonyítási eljárás, mert a kábítógáz viszonylag gyorsan elbomlik.

Mindenesetre a banda tagjairól kiderült, hogy valamennyien ismertek a rendőrség előtt, hosszú a bűnlajstromuk. Korábban már Belgiumban, Németországban és Franciaországban is elítélték őket, Bécsben álnéven éltek. Az alsó-ausztriai rendőrség szerint nemcsak a sztráda menti pihenőkben garázdálkodtak, de legalább nyolcvan betörés is a rovásukra írható: szinte nem múlt el úgy nap, hogy ne követtek volna el valamilyen bűncselekményt. Még egy rendőrt is kiraboltak.
  
Zsákmányuk összértéke meghaladja a félmillió eurót (125 millió forintot). Egyébként úgy buktak le, hogy az alsó-ausztriai rendőrség megfigyelés alatt tartotta a guntramsdorfi pihenőhelyet: a bandát "működés közben" fülelték le.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását