2024. április 29. - Péter

Bűnözők erődemonstrációja hiúsult meg

Sikerrel hiúsította meg a rendőrség a hétvégén Csepelen különböző bűnözői csoportok utcai erődemonstrációját - ismertették a Fővárosi Közgyűlés városrendészeti bizottsága szerdai zárt ülésének megállapítását az ülés részvevői az MTI-vel.
2009. május 27. szerda 14:36 - HírExtra
Kosztolányi Dénes (Fidesz) alelnök elmondta, hogy csepeli politikustársával, Németh Szilárddal levélben érdeklődtek ez ügyben a budapesti rendőr-főkapitánytól. Berki Antal ezredes, a BRFK főosztályvezetője részletesen tájékoztatta a bizottságot a történtekről. Kosztolányi Dénes rámutatott, hogy a választásokhoz közeledve, illetve, mert az országgyűlés rendészeti jellegű törvényről is tárgyal rövidesen, fontos, hogy miként kezeli a rendőrség az ilyen, a közvéleményt erősen irritáló eseményeket. Mi ki szeretnénk vonni a BRFK-t a politikai csatározásokból - jegyezte meg. Hozzátette: a rendőrség fellépése megakadályozta, hogy egy olyan eset megismétlődhessen, mint amilyen korábban Siófokon történt, amikor bűnözők nagy számban demonstráltak a városban.

Szabadai Viktor (SZDSZ) is elismerőleg szólt arról, hogy a rendőrség jól kezelte ezt a bűnözői erődemonstrációt. A Szigetszentmiklósról útnak indult demonstráció több tucat gépkocsis résztvevőjét Csepelre érkezve különböző utcákba szétterelték - fűzte hozzá.

Szabadai Viktor elmondta azt is, hogy a bizottság támogatja azt a szándékot, hogy megszüntessék a X. kerületi Maglódi úton lévő büntetés-végrehajtási intézetnél kialakult áldatlan állapotokat, a börtönlakók és a hozzátartozók kiabálásos üzenetváltását. Ezzel ugyanis - amellett, hogy zavarják a környéken élők nyugalmát -, jogsértést is elkövethetnek, mivel a rabokkal nem lehetne így kommunikálni. Ennek során ugyanis akár még egy szökést is megbeszélhetnének.

A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet kérésére nemrég a X. kerület ingyenes használatra átadta az épület előtt lévő területet a börtönnek, amely saját célú, zárt parkolót kíván ott az év végéig kialakítani. Ezzel csökkenne a bekiabálás lehetősége is. A szakbizottság a második félévben dönt a parkoló kialakításához kért mintegy hárommillió forintos támogatásról, illetve a támogatás mértékéről - jegyezte meg a politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását