2024. április 26. - Ervin

MSZP: a Fidesz csalt

Az MSZP szerint a Fidesz vélhetően csalással szedte össze népszavazási kérdéseihez a szükséges aláírásokat, ezért az ügyészségnek hivatalból eljárást kell indítania emiatt. Erről Nyakó István, az MSZP szóvivője beszélt csütörtökön Budapesten sajtótájékozt
2007. október 25. csütörtök 12:54 - Hírextra
A pártszóvivő elmondta: a MR1-Kossuth Rádió Krónika című műsorának bizonyítékai is vannak arról, hogy az aláírásgyűjtők feljegyezték az állampolgárok pártpreferenciáit. A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvántartásáról szóló törvény szerint azonban a politikai meggyőződés különleges személyes adat, amit csak az érintett írásbeli hozzájárulásával lehet begyűjteni - közölte a szóvivő.

Az MSZP jogi szakértői szerint ilyen súlyú bűncselekmény esetén az ügyészségnek hivatalból kell vizsgálatot indítania. Ha ezt az ügyészség három napon belül nem teszi meg, akkor az MSZP feljelentést tesz - mondta Nyakó István.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását