2024. május 3. - Tímea, Irma

Gyurcsány hátra arcot fújt magának?

Navracsics Tibor szerint úgy tűnik, Gyurcsány Ferenc felülvizsgálta politikájának alapjait, amikor arról beszélt, hogy politikai cirkusz helyett munkát javasol; a Fidesz frakcióvezetője erről pénteken beszélt az MTI-nek.
2008. február 22. péntek 12:32 - Hírextra
A politikus arra reagált, hogy a miniszterelnök egy csütörtöki kaposvári fórumon kijelentette: munkát javasol politikai cirkusz helyett, mert az egyikkel előre lehet menni, a másikkal nem. Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: "Ennek az országnak nem az ellenzék vezére által diktált politikai destabilizációra, hanem nyugalomra, megértésre és munkára van szüksége".

A Fidesz frakcióvezetője ugyanakkor úgy vélte: ezzel a kijelentéssel úgy tűnik, Gyurcsány Ferenc felülvizsgálta politikáját és szakítani kíván politikai karrierjének az elmúlt hat-hét évben követett alapjával, ami úgy jellemezhető, hogy politikai cirkusz, munka nélkül.

Navracsics Tibor kitért arra, hogy Gyurcsány Ferenc még miniszterelnöki tanácsadóként 23 millió román munkavállalóval riogatott és ezzel meghonosította a gyűlöletpolitikát a magyar közéletben, majd kormányfőként - ahogyan saját maga fogalmazott - "majd megszakadt abban, hogy úgy tűnjön, mintha kormányozna, de közben nem csinált semmit".

Gyurcsány Ferencet eddig az jellemezte, hogy csak beszél, de nem tesz semmit, így akár pozitív fordulat is lehet, ha most politikai cirkusz helyett munkát javasol - jegyezte meg a fideszes vezető.
Szerinte az a miniszterelnöki kijelentés, hogy nem tud új és erős Magyarországa épülni, ha a megemelt adókból csak segélyeket és támogatást adnak, szintén arra utal: Gyurcsány Ferenc felülvizsgálta eddigi álláspontját, és gyökeresen más politikát kíván a jövőben folytatni. A frakcióvezető hozzátette: eddig a Gyurcsány-kormány volt az, amelyik adókat emelt és munka helyett segélyeket kínált az embereknek.

Navracsics Tibor megjegyezte: a Fidesz politikájában mindig is a járulékok csökkentése és a munkahelyteremtés állt a középpontban.

Arra a felvetésre, hogy a miniszterelnök Kaposváron arról is beszélt, hogy a Fidesz 1998-ban a kormányprogramjában több biztosítót ígért az egészségügyben, Navracsics Tibor megismételte: 1998 őszén az egyik első, többnapos kormányülés foglalkozott a több-biztosítós rendszerrel, és akkor az Orbán-kormány a szakértőket meghallgatva úgy döntött, elveti a modellt, mert negatív következményekkel járna a magyar társadalomra nézve.

Gyurcsány Ferenc a fórumon - anélkül, hogy néven nevezte volna - bírálta a Fidesz elnökét.
Mint mondta: "Az nem járja kérem szépen, hogy ha kormányra készülök 1998-ban, akkor a parlamentben felállok és azt mondom, hogy azt szeretném, hogy alakítsuk át a biztosítási oldalt, és szeretnék a biztosítási oldalon üdvözölni több pénztárat, mert az javítani fogja a betegellátást, ha pedig ellenzékben vagyok, akkor aki ezt szeretné, az nemzetáruló" - mondta a kormányfő, megjegyezve, ilyet különösen az nem tehet, aki az állítja, hogy ő soha nem hazudott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását