2024. április 25. - Márk

Luxusveteránok kiállítása

"Krómékszerek - autók, amelyeknek történelmük van" (Chromjuwelen. Autos mit Geschichte) címmel különleges időszaki kiállítást rendez a bécsi műszaki múzeum (Technisches Museum Wien). Az 1908 és 2005 között készült járműcsodákból rendezett tárlat elkáprázt
2007. október 25. csütörtök 11:46 - Hírextra
A 36 "krómékszer" közeli látványa révén az ember ízelítőt kap abból az élményből, amelyet a négy keréken guruló luxus nyújt irigylendő tulajdonosának, illetve megismerheti az elmúlt korok autógyártási technológiáit. Az ilyen járműveknek gyakran volt fontos szerepük birtoklójuk imázsában, önreklámozásában, szimbolizálta gazdagságukat, magas társadalmi státusukat.
A bécsi múzeumnak sikerült megnyernie magának Herbert Völkert, Egon Zweimüllert és Franz Steinbachert, és az ő óriási szaktudásukkal, valamint több tekintélyes intézet és más múzeumok közreműködésével meg tudta rendezni ezt a tervek szerint négy hónapig nyitva tartó kiállítást, amely felvonultatja a világ legkülönlegesebb autóritkaságait, és amely bemutatja az autótörténelem mérföldköveit.
A "krómkirályokat" három tematikus területen helyezték el, aminek köszönhetően a látogatók érdeklődési körüknek megfelelően járhatják végig felfedezőútjukat. E három terület a nemzetközi autóversenyzés, az autótervezés, illetve a hírességek hintói és más járművei. A kivételes technológián, a zseniális formaterven és az e tárgyakat körüllengő nemességen kívül ezekben az autókban van még valami közös, egy olyan dolog, amely miatt méltóak az ezen a kiállításon való részvételre: mindegyik krómkirálynak megvan a maga története, egy olyan sztori, amely vitathatatlanná teszi, hogy a szóban forgó gépezet jóval több, mint az az alkatrészhalmaz, amelyből áll. Végül is történetük teremt mítoszt az alkotó fémlemezekből.

Hangos tárlatvezetés

A kiállítás megtekintéséhez angol, német és francia nyelvű, illetve jelnyelvi tárlatvezetés kérhető.

Katalógus

A kiállítás kísérőjeként megjelenik egy 200 oldalas, exkluzív katalógus, amelynek anyagához jelentősen hozzájárult Alfred Kamarek és Herbert Völker. A katalógus ára 29,90 euró.


További információ:

Technisches Museum Wien
Barbara Hafok
Mariahilfer Strasse 212,
1140 Bécs
Tel: +43-01-899-98-1200
Forrás: MTI/OTS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását