2024. április 20. - Tivadar

SZDSZ: Távozzon a polgármester!

A Fidesz támogatásával megválasztott polgármester távozását követeli az SZDSZ Nagykanizsán, az elmúlt egy év gazdálkodási hiányosságai és klientúraépítése miatt - hangzott el a párt helyi szervezetének szerdai, nagykanizsai sajtótájékoztatóján.
2007. október 24. szerda 13:48 - Hírextra

Gazdasági program nélkül, ötletbörzeként elfogadott költségvetéssel, a tavalyit két és félszer meghaladó tervezett hiánnyal gazdálkodik Nagykanizsa önkormányzata - állította Röst János, a liberális párt helyi szervezetének alelnöke, önkormányzati képviselő. Megítélése szerint a pazarló gazdálkodás az oka annak, hogy hiába nőtt 300 millió forinttal a város bevétele, a működési hiánya már meghaladja a 900 millió forintot.

Az SZDSZ-es politikus szerint gazdasági intézkedések helyett személyes bosszútól vezérelt "politikai leszámolások" történtek a város intézményeinél, gazdasági társaságainál. Marton István polgármester "korábbi MSZMP-tagként" hatalmi koncentrációra is törekszik, a legtöbbet utazó és a legkevesebbet dolgozó városvezető - értékelte Röst János az önkormányzat élén eltöltött egy évet.
Halász Gyula, a szabaddemokraták ügyvivője, önkormányzati képviselő közölte: a Fidesz részéről "gátlástalan klientúraépítés" folyik a városban, példaként a kórház, a vízmű és egyes oktatási intézmények vezetőinek cseréjét említve.

Marton István polgármester az elhangzottakra az MTI-nek úgy reagált: az elődje még 11,1 százalék hiányt tervezett 2007-re, míg ő 9,9 százalékot, de ennél is kevesebb lehet az év végére a városi költségvetés deficitje. Hozzátette: 2006 októberében, amikor átvette a polgármesteri posztot, mínusz 160 millió forinton állt a város folyószámla-egyenlege, most azonban pozitív egyenleget mutat.
A munkahelyteremtéshez képest ugyanolyan fontosnak ítélte Nagykanizsa polgármestere, hogy a munkahelyek megőrzését támogatva a kis- és középvállalkozások számára csökkentették a helyi iparűzési adót.

A személyzeti politikát ért bírálatokra válaszolva Marton István a kórház korábbi vezetőjének menesztését azzal indokolta: 63 évesen, vagyis túl a nyugdíjkorhatáron, indoklás nélkül fel lehetett menteni.

A polgármester szerint a volt főigazgató tízmilliós károkat okozott, amire példaként az egynapos sebészeti részleg kórházon belüli áthelyezését említette. Elismerte ugyanakkor, hogy az egészségügyi intézmény gazdálkodása pozitív mérlegű volt.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását