2024. május 3. - Tímea, Irma

Új BKV-buszok jönnek?

Újabb autóbuszt tesztel a BKV a budapesti forgalomban, ezúttal a Scania OmniCity típusú járművét próbálhatják ki az utasok az 5-ös busz vonalán. A 12 méter hosszú, alacsonypadlós, klíma nélküli, Euro 5-ös motorral felszerelt járművet július 26-tól augusztus 1-jéig próbálhatják ki az utasok, díjtalanul - közölte a BKV csütörtökön.
2010. július 22. csütörtök 18:51 - HírExtra
A közlekedési társaság ezúttal is várja a visszajelzéseket. Elsősorban arra kíváncsiak, hogy megfelelő-e az ülések száma, elhelyezése, az ülések közötti folyosó mérete, a kapaszkodók mennyisége, és a komfortérzetről, az utastájékoztatás minőségéről, valamint a busz külleméről is várják az utasok véleményét.

Legutóbb az Ikarus új fejlesztésű szóló autóbuszát tesztelték a BKV-nál , korábban pedig egyszerre két magyar csuklós buszt, a Credo Citadellt és az Ikarus 187V-t próbálhatták ki két héten keresztül az utasok.

Középtávon ezer autóbusz lecserélése válik időszerűvé, mivel a buszpark jelentős része nagyon rossz műszaki állapotban van. Nemecz Gábor, a cég fejlesztési és beruházási igazgatója korábban az MTI-nek elmondta, ez nagyjából 60-80 milliárdos költséget jelent, amit a BKV nem tud kigazdálkodni. Az igazgató szerint a közbeszerzési törvény nem ad lehetőséget a hazai gyártók előnyben részesítésére, de az egyenlő feltételeket a pályázat során biztosítani fogják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását