2024. április 30. - Katalin, Kitti

Mióta rendez, kisebb a feneke

"Mióta rendező lettem, a fenekem kisebbnek látszik a vásznon" - mondta Sylvia Kristel, a legendás Emmanuelle Madridban az Animadrid 07 nemzetközi filmfesztiválon, ahol bemutatták a Topor és én című animációs rövidfilmjét.
2007. október 24. szerda 12:12 - Hírextra

A film, amelyet már díjaztak a Tribeca fesztiválon, az esemény egyik meglepetése volt. Az önéletrajzi elemeket tartalmazó film Párizs művészköreiben játszódik a színésznő pályájának kezdetén - írta az El País című spanyol napilap.

Roland Topor, az 1997-ben elhunyt író-grafikus mentora volt Kristelnek, aki akkor még festészettel foglalkozott.

"1972-ben ismertem meg őt és kezdetben féltem ördögi nevetésétől. Nem volt a szeretőm, férjeim mindig nagy barátai voltak. Ő tanított meg arra, hogy felejtsem el az olajat és az akvarellt és használjam a cigarettahamut és a vörösbort. Csináltunk együtt egy könyvet, a French Concont, amely bibliofil kiadásban 52 példányban jelent meg. Erotikus tündérekről szól, és főszereplője egy prostituált, aki elvesztette minden végtagját, de a szexen keresztül még így is ki tudja fejezni magát. Én illusztráltam a kötetet, ajakrúzst és alapozó krémet használva" - mondta Kristel a lapnak.
A filmet akkor készítette, amikor rákos lett. Ugy érezte, hogy vége életének és ezt hagyatéknak szánta. Abban az időben írta a Meztelenül című önéletrajzát is.

Tervbe vett újabb animációs kisfilmje Los Angeles-i életéről fog szólni. Kemény film lesz, amely bemutatja azt a rideg életet, amelyben ott része volt. Mellesleg Warhol, Lichtenstein és Rauschenberg adott a filmhez neki ihletet.

Az ötvenöt éves színésznő öt évig nem játszott filmen, csak Roman Polanski Mindenkinek a maga mozija (Chacun son cinéma) című kollektív filmjében alakított egy kis szerepet. Úgy érzi, ebben a korban nehéz jó feladathoz jutni. "Meg kell várni, amíg az ember 60 éves lesz" - mondta Sylvia Kristel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását