2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Coppola új filmmel jelentkezett

Tíz év után először jelentkezett új filmmel Francis Ford Coppola, az Oscar-díjas amerikai rendező Youth Without Youth című új alkotását a római filmfesztiválon mutatták be versenyen kívül szombat este.
2007. október 21. vasárnap 17:45 - Hírextra

Coppola utoljára tíz évvel ezelőtt rendezett filmet, Az esőcsinálót. A Youth Without Youth című film forgatókönyvét Mircea Eliade román vallástörténész és író regénye nyomán írta maga a rendező.
"Ez a film új korszakot nyit meg a pályámon, ami azt jelenti, hogy ezentúl csak személyes hangvételű filmeket szeretnék készíteni" - nyilatkozta Coppola még a bemutató előtt. A római sajtóbemutatón a filmet vegyesen fogadták, s Coppola arra kérte az embereket, áldozzanak időt arra, hogy még egyszer megnézzék a mozit.

A film egy 70 éves román nyelvészprofesszorról szól, aki egy villámcsapás nyomán megfiatalodik. A "baleset" nyomán olyan abnormális intellektuális képességekkel bír, amely felkelti a nácik érdeklődését, miközben dúl a második világháború Európában.

A professzort Tim Roth alakítja, a többi szereplő közt található Alexandra Maria Lara, Alexandra Pirici, Marcel Lures és Andre Hennicke.

A filmet Coppola Romániában forgatta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását