2024. április 28. - Valéria

Jogszerűen gyűjt a Fidesz

Az adatvédelmi biztos szerint a Fidesz jogszerűen gyűjti a párt szimpatizánsainak adatait. Péterfalvi Attila az MTI-vel közölte: az ellenzéki párt szerdán jelentette be hivatalánál az újabb adatgyűjtést.
2007. október 24. szerda 13:43 - Hírextra

A távirati iroda azt követően kereste meg az ombudsmant, hogy Tarlós István, a Fidesz-KDNP népszavazási kampányának vezetője közölte: az ívek leadása után a Fidesz petíció formájában folytatja az aláírásgyűjtést a népszavazás támogatására. Tarlós István bemutatta azokat az aláírásgyűjtő lapokat, amelyeken jelölni lehet, ha valaki egyetért a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlésével.

Péterfalvi Attila elmondta: a hivatalához érkezett bejelentés szerint a Fidesz azt kívánja felmérni, hogy az egyes kérdéseknek mekkora a támogatottsága. Ez - mint mondta - egyfajta szimpatizánsgyűjtési akció. Kifejtette: a pártszimpatizánsok adatainak gyűjtését nem tiltja jogszabály, a törvény ezzel kapcsolatban annyit ír elő, hogy az adatszolgáltatásnak önkéntesnek kell lennie, és az érintetteknek ehhez írásban hozzájárulásukat kell adniuk, amit egyébként bármikor vissza is vonhatnak.

Az ombudsman megismételte korábbi közlését, ami szerint a Fideszhez hasonlóan az MSZP-nek és az SZDSZ-nek is van adatbázisa saját szimpatizánsairól. Péterfalvi Attila szerint ha a jelenlegi szabályozás a politikának nem felel meg, van lehetőség arra, hogy azt törvényben szabályozzák. Utalt arra, hogy a parlament még nem fogadott el politikai marketingtörvényt.

Az adatvédelmi biztos ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a népszavazás során megszerzett adatokat nem lehet megőrizni vagy azokról másolatot készíteni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását