2024. május 2. - Zsigmond

Vitézy Dávid lehet a BKV fb elnöke

Ha valóban felkínálják a Fidesznek a BKV felügyelőbizottsági (fb) elnöki posztját, akkor azt valószínűleg elfogadják és Vitézy Dávid lesz az fb elnöke.
2009. szeptember 3. csütörtök 15:03 - HírExtra
A politikus egy kérdésre válaszolva azt mondta: nem egyeztet a Fidesz pártvezetőivel arról, elfogadják-e a felkínált posztot, ezt "nekünk kell mérlegelni" - mondta.

Szavai szerint először az igazgatósági elnökséget "ajánlgatták" nekik, "de eszem ágában sincs a végrehajtói hatalomba bekapcsolódni, eddig sem voltak kíváncsiak a véleményünkre a végrehajtó hatalomban".

"A választást közvetlenül megelőző időszakban bolond leszek bekapcsolódni ebbe a munkába, úgyis kezünket-lábunkat össze kell szedni, hogy ne tudjanak minket összemosni a jelenlegi végrehajtó hatalommal" - magyarázta.

Hozzátette: a felügyelőbizottsággal azért "más a helyzet", mert az egy ellenőrző szerv, ennek elnöki tisztségének elfogadását pedig mérlegelik és valószínűleg elfogadják.

Felhívta a figyelmet arra, hogy ezt még "hivatalosan is fel kell ajánlani", nem beszélve arról, hogy formálisan az fb tagjai közül maga választ elnököt. Ez - mint fogalmazott - lehet "politikai alku eredménye".

Ha valóban megtörténik, akkor ezt valószínűleg elfogadjuk és Vitézy Dávid lesz a fb elnöke - mondta.

Vitézy Dávid jelenleg az fb Fidesz által delegált tagja. Egyúttal ő a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (Veke) szóvivője.

Demszky Gábor főpolgármester szerdán jelentette be, hogy hogy visszahívják BKV igazgatóságának és felügyelőbizottságának
tagjait.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

banhegyi
2009. szeptember 3. 15:50
Eddig sem tudta megakadályozni a fosztogatást, akkor elnökként miért tudná.
Vagy esetleg nem is az a cél?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását