2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Együtt sportol a család

Sport- és egészségnapot rendez csütörtökön a Heves megyei Gyöngyösön és Abasáron a Magyar Orvosnők Egyesülete. Az eseményen ingyenes egészségügyi szűrésekkel, táncelőadásokkal, sportolási lehetőségekkel várják az érdeklődőket.
2007. október 24. szerda 12:27 - Hírextra

A Sportolj velem! Együtt a család! című egészségnap része annak az országos rendezvénysorozatnak és mozgalomnak, amellyel a civil szervezet tavasztól hívja közös sportolásra és ingyenes szűrővizsgálatokra a családokat.

"Kettős üzenetet szeretnénk közvetíteni a rendezvénnyel: egyrészt az egészségtudatos életmód követésére akarjuk felhívni a figyelmet, másrészt a szűrővizsgálatokon való részvétel fontosságára" - mondta el az MTI-nek Fényi Ágnes, a Magyar Orvosnők Egyesületének elnöke.

A programok mindkét helyszínen délután kettő órakor kezdődnek. Az egészségnapra meghívott díszvendégek - akik között művészek, orvosok, közéleti személyiségek találhatók - kerekasztal-beszélgetésen értekeznek az életmódról, az egészségről és a sportról.

Az ingyenes szűréseken túl számos programmal várják a látogatókat. Gyöngyösön lesz többek között harcművészeti-, stretching- és hastáncbemutató, valamint Metrosection koncert. Abasáron pedig karate-, mountain bike-bemutató, rock and roll-előadás, és Szolnoki Tibor ad koncertet.

A gyöngyösi és abasári programokat a helyi önkormányzatokkal közösen szervezte meg a Magyar Orvosnők Egyesülete. Az esemény fővédnöke Dobrev Klára, a miniszterelnök felesége, aki az Egészség Hídja Összefogás fővédnöke.

A sport- és egészségnap következő rendezvényét november 17-én tartják Budapesten a XV. kerületben, a Pólus Centerben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását