2024. április 29. - Péter

"Nomád" fűszerek

Megjelentek az egyik budapesti ínyenc élelmiszerboltban a marokkói fűszerek, szószok és mártások, amelyek egy ott élő fiatalember édesanyjának házi receptjei szerint készülnek.
2007. október 23. kedd 09:37 - Hírextra

Édesek és sósak, csípősek és egyben enyhén citromosak a tagine fűszerek. A tagine egy lassú tűzön, speciális cserépedényben főtt étel - létezik belőle halas, bárányos és csirkés is - amely elképzelhetetlen a tipikus marokkói ételízesítők és szószok nélkül.

A "házi", Nomades (nomádok) névre hallgató fűszereket a helyszínen, Marokkóban tesztelte a magyar élelmiszeráruház vezetése, megtapasztalva, hogy természetes alapanyagokból készülnek, mesterséges színezékek és ízesítők nélkül.

A tagine szószok, a fűszerkeverékek, az errefelé is kedvelt chutney-k, azaz mártások, a shlada vagyis saláta, a zaalouk - egy padlizsános finomság - szintén kapható már Óbudán.

Különösen a fügés-narancsvirágos chutneynak vagy ahogyan újabban írják, csatninak és a szilvás-gyömbéres tagine szósznak jósolnak nagy sikert a világjáró magyar ínyenc kereskedők.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását