2024. április 25. - Márk

Virággal támadnak

Idén már az egész országban "támadnak" a kertészkommandók. Hadműveletük során kitakarítják, vagy virággal ültetik be a köztereket. A Hegyalja Fesztivál szervezői indították el tavaly a Zöld Vadművelet elnevezésű akciót, amelynek keretében Budapesten és né
2008. április 25. péntek 14:05 - Hírextra

A gerillakertész akció idén folytatódik, méghozzá országszerte, hogy a lakosság is csatlakozhasson a kezdeményezéshez.

"Az újdonság, hogy létrehoztunk egy honlapot www.zoldvadmuvelet.hu címmel, ahová bárki jelentkezhet gerillakertészeti tervével. Miután azt megvalósította és készített róla "ilyen volt/ilyen lett"-típusú fotót vagy filmet azt feltöltheti a weboldalra, és ezt egy bírálóbizottság értékeli"- mondta a távirati irodának Bukovinszky Béla, főszervező.

A legjobb öt haditervhez a fesztivál anyagi támogatást nyújt. Pólót és szakmai tanácsokat minden résztvevő kap. További nyeremények is várhatók, hiszen a legérdekesebb megvalósult és jól dokumentált projekteken dolgozókat ingyenes fesztiválbérletekkel vagy tokaji bortúrával ajándékozzák meg.

Jelentkezni május 22-ig lehet, az akciók a Környezetvédelmi világnapon (június 5-én) indulhatnak, szintén egy hónapon keresztül.

A tavalyi kertészkommandós tevékenység egyik sikeres megmozdulása a nyíregyházi, ahol a temető körülbelül egy kilométer hosszú kerítését díszítették fel virágokkal, amelyet a városvezetés gondoz - fogalmazott Bukovinszky Béla.

A Hegyalja Fesztivál 2000-ben a tiszai ciánszennyezést követően jött létre mint karitatív rendezvény, és ebből "nőtte ki magát" az ország egyik közkedvelt ifjúsági eseményévé. Szervezői azóta is a környezetvédelmet, a környezettudatos életmódot helyezik a fesztivál középpontjába.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását