2024. április 30. - Katalin, Kitti

Egy kiállítás képei

A Budapest Balett november 6-án mutatja be Muszorgszkij Egy kiállítás képei című zeneművére készített előadását a Nemzeti Táncszínházban - közölte Chernel Erika, a társulat sajtóreferense az MTI-vel.
2007. október 23. kedd 09:42 - Hírextra

Mint a közleményben olvasható, a csaknem egyórás darabnak tizenhárom koreográfusa van, minden egyes "képet" más művész álmodott színpadra.

A nézők láthatják Szakály György Kossuth-díjas művész alkotását éppúgy, mint a Megatánc győztese, Kováts Gergely Csanád koreográfiáját. A darabban Jalits Edit, a Budapest Balett első szólistája is fellép - emeli ki a közlemény.

A koreográfiát továbbá Kerényi Miklós Dávid, Feledi János, Földi Béla, Fodor Zoltán,Venekei Marianna, Nádasdy András, Kun Attila, Jónás Zsuzsa, Végh Krisztina, Makovinyi Tibor és Rovó Péter készítette.

Mint a közleményben írják, október 27-én a Budapest Balett Carmina Burana című produkcióját különleges helyszínen láthatja a közönség: az újpesti Jég- és Rendezvény Centrum ad helyet a táncelőadásnak. Carl Orff zeneművére Michael Kropf készített koreográfiát, a balett szólistája Jalits Edit, Hancz Alexandra és Recskó Árpád.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását