2024. május 9. - Gergely

Night Colours sorozat a Millenárison

A Night Colours sorozat keretében pénteken három jónevű basszusgitáros ad randevút egymásnak a Millenárison: Michael Manning amerikai basszusgitáros elektromos hangszeren, a német Ralf Gauck akusztikus hangszerén, Szabó Sándor pedig bariton akusztikus git
2007. október 23. kedd 11:23 - Hírextra

A produkció címe: "A mélység birodalma", amely nemcsak Magyarországon, hanem világszerte is egyedülálló produkció. Szabó Sándor a mélyre hangolt bariton akusztikus és bundnélküli gitárokon kívül megszólaltatja az ősi kínai citerát a guzhengeut is.

A koncerten megszólaló hangszerek ebben a formációban két basszusgitár, egy bariton gitár először lesznek hallhatóak.

A három zenészt az egyedi játéktechnikája mellett a csak rájuk jellemző zenei nyelv tette nemzetközi szinten is ismertté. A kétrészes koncert nemcsak zeneileg, hanem hangzásban és a multimédiás videó vetítésének köszönhetően látványban is az egyik legkülönlegesebb produkciónak ígérkezik.
A két külföldi zenész két nappal a koncert előtt a Millenáris Hajón workshopot tart a hangszeren játszó érdeklődők részére, a játéktechnikájuk bemutatása mellett beszélgetnek a zenészekkel.

A kaliforniai Michael Manringet sokan a világ egyetlen szólista basszusgitárosának tartják. Speciális Zon basszusgitárokon játszik. Az amerikai Bass Player Magazinban 1994-ben az év basszusgitárosának választották.

Ralf Gauck Európa egyik neves basszusgitáros egyénisége, aki polifónikus játékával képes szólóban is egész koncerteket játszani. Szólistaként lett ismert. Albumain és koncertjein egyaránt szívesen játssza ismert zenék szóló feldolgozásait, de főként saját kompozícióit.

Szabó Sándor a különleges sokhúros, bundnélküli és bariton gitárok mestere. Európában csaknem minden országban bemutatkozott, Japánban, Dél-Koreában, Kanadában és az Egyesült Államokban is több alkalommal koncertezett. Számos nemzetközi formáció tagja, ezek közül egyik legfontosabb az amerikai Georgian Contemporary Unit nevű kortárs zenei társulás. Több mint 20 hanglemezen hallható játéka.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását