2024. április 29. - Péter

Parádés albán pontszerzés a portugálok ellen

A labdarúgó világbajnoki selejtezők magyar érdekeltségű csoportjában született az egyik legnagyobb meglepetés a szerdai meccsdömping során: az Eb-negyeddöntős Portugália válogatottja hazai pályán sem bírt az albánok legjobbjaival.
2008. október 16. csütörtök 11:17 - Hírextra
A 0-0 még nagyobb szenzáció annak ismeretében, hogy a vendégektől a német Knut Kircher játékvezető a 42. percben kiállította Admir Telit, így a mérkőzés nagyobbik részében emberelőnyben futballozhattak a házigazdák, akiknél pedig a legnagyobb ász, a sokak szerint a világ jelenlegi első számú labdarúgója, Cristiano Ronaldo is szerepelt. Éppen vele szemben követett el második sárga lapot érő szabálytalanságot Teli, amikor a labdáért viaskodva alkarral a portugál sztár arcába csapott. Ám hiába apadt 10 főre az albán legénység, a 30 ezer néző bánatára Ronaldo sem tudott segíteni, a vendégek egy ponttal gazdagabban távozhattak Bragából.

Mindez azt is eredményezte, hogy miután Magyarország válogatottja Máltáról győztesen tért haza (0-1), a csoport legnagyobb esélyeseként jegyzett, de favorit mivoltját eddig nem bizonyító Portugália négy forduló után 5 ponttal csak a harmadik a három mérkőzésen szerzett 7 pontjával vezető Dánia és az ugyanennyi ponttal álló magyar csapat mögött az európai 1. számú csoportban. A portugálok a szerdai gyengélkedés előtt már okoztak legalább ekkora - és hasonlóképpen negatív - meglepetést híveiknek, amikor odahaza kikaptak a dánoktól (2-3).

Mindez azt is jelenti, hogy kezd inogni a kispad az új szövetségi kapitány, Carlos Queiroz alatt, aki júliusban vette át a nemzeti együttes irányítását. A szakvezető jobb híján a lelkiállapotról adott helyzetjelentést a szerdai meccs után:

"A játékosok, akárcsak én, frusztráltak és nagyon elégedetlenek vagyunk. Sosem gondoltuk volna, hogy hazai pályán csak döntetlenre végzünk Albániával. Pedig a mérkőzés felettébb egyoldalú volt: egykapuztunk, s mindent megtettünk a győzelemért, a végén már öt csatárral támadtunk, de olykor a futball képes ilyenre: igyekezetünk agóniába fulladt."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását