2024. május 9. - Gergely

Nem keresik tovább a hegymászót

Nem keresik tovább vasárnap az Ausztriában eltűnt magyar hegymászót, mert besötétedett és rossz az időjárás, a vihar már a hegyi mentők életét veszélyeztetné - mondta a Független Hírügynökségnek Németh Krisztina bécsi magyar főkonzul vasárnap este. Legköz
2007. október 22. hétfő 06:54 - Hírextra
A hegymászó már több mint 24 órája eltűnt, egyre kisebb az esélye annak, hogy élve megtalálják - tolmácsolta a főkonzul a hegyi mentők vezetőjének bejelentését.

A magyar hegymászó társával az 1800 méter magas Hochschwab csúcsát próbálta megmászni az ausztriai Stájerországban, amikor szombat délután 2 óra körül lavina temette maga alá őket. A másik hegymászónak sikerült kiszabadulnia a hó alól, ő hívott segítséget. A magyar férfit az egyik legerősebb fokozatú lavina sodorta el - mondta Németh Krisztina. A helyszínen egyébként még mindig lavinaveszély van.

A férfit vasárnap napközben több mint 70 hegyimentő kereste, több helikopterrel, de a gépek a rossz időben nem tudtak leszállni. Végül délután sikerült leszállnia egy mentőhelikopternek a szerencsétlenség helyszínén, de a mentők nem tudtak kimászni a járműből, így keresni sem tudták a hegymászót - mondta a főkonzul.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását