2024. május 24. - Eszter, Eliza

Szerbia beadja a csatlakozási kérelmet

Szerbia úgy döntött, hogy benyújtja a csatlakozási kérelmet az Európai Unióhoz - közölte újságírókkal Mirko Cvetkovic kormányfő, reményét fejezve ki, hogy ez a lépés még az idén megtörténhet.
2009. december 19. szombat 21:55 - HírExtra
"Most arra várunk, hogy Svédország közölje, mikor adhatjuk át hivatalosan a kérelmet" - tette hozzá Cvetkovic. December 31-ig Svédország tölti be az unió soros elnöki tisztét. Ezt megelőzően, szombaton a szerb Európai Integrációs Tanács azt ajánlotta a kormánynak, hogy még az év végéig nyújtsa be a csatlakozási kérelmet az uniónak.

Boris Tadic szerb elnök elmondta, hogy a csatlakozási kérelem benyújtását megvitatta az unió 27 tagországának vezetőivel.

"Európai partnereink többsége támogatott bennünket a csatlakozási kérelem benyújtásában" - mondta az államfő.

"Nagy nap ez Szerbia és az állampolgárai számára. Szeretném üdvözölni ez alkalomból a szerb állampolgárokat" - mondta Tadic újságírók előtt. Az államfő egyszersmind üdvözölte a vízumkötelezettség feloldását is: a szerb, valamint a montenegrói és a macedón állampolgárok szombat óta vízum nélkül utazhatnak az EU-államokba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását