2024. április 18. - Andrea, Ilma

Kitüntetést kaptak a jogászok

A Civil Jogász Bizottság tagjainak civil kitüntetést adtak át hétfőn a Magyarok Házában Budapesten az 1956-os Magyarok Világszövetsége, a Corvin Közi Bajtársi Közösség és az 1956-os Pesti Srácok Alapítvány nevében.
2007. október 22. hétfő 18:18 - Hírextra



Az 1956-os forradalom múlt évi, 50. évfordulójára kiadott emlékérmet Hajdú Szabolcs, a Corvin Közi Bajtársi Közösség alelnökének indoklása szerint a tavaly őszi események áldozatainak való segítségnyújtással érdemelték ki a bizottság tagjai.

Kitüntetést kapott Morvai Krisztina és Völgyesi Miklós, a Civil Jogász Bizottság két társelnöke, Gaudi-Nagy Tamás, Horváth Attila, Juhász Imre, Szöőr Anna, illetve a betegsége miatt hiányzó Kabódi Csaba jogász.

Mindannyian részesültek egy másik elismerésben is. Vitéz Hunyadi László főkapitánytól a Történelmi Vitézi Rend nevében átvehették a Nemzetvédelmi Keresztet.

Wittner Mária fideszes parlamenti képviselő a ceremónián megismételte, hogy az ,56-os megtorlás és az ötvenéves megtorlás emlékére, illetve emlékezetére, a megtorlás évévé akarják nyilvánítani 2008-at.

A politikus hozzátette: az Európai Unióhoz fordulnak, küldenek egy átiratot "és jövőre mindig és mindig, és újra és újra a megtorlásra fogunk emlékezni" - mondta.
A rendezvény után a résztvevők a terveik szerint közösen átvonulnak az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának épületéhez, ahol megemlékezést tartanak a Szerb utcai falon lévő emléktáblánál.
Este pedig Morvai Krisztina és Wittner Mária nyitja meg az 1956 fénylő arcai - Jelek című kiállítást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását