2024. április 26. - Ervin

Nem kerül vissza a fideszes elnök a bizottság élére

Nem helyezi vissza tisztségükbe a korábbi fideszes bizottsági elnököket a gyöngyösi önkormányzat - tájékoztatta a szocialista többségű képviselő-testület döntéséről a település szocialista polgármestere pénteken az MTI-t.
2008. október 17. péntek 10:20 - Hírextra
Ez egyben azt jelenti, hogy a képviselő-testület nem fogadja el az Észak-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal azon törvényességi észrevételét, mely szerint ők jogellenesen mentették fel a városatyákat - közölte Hiesz György.

Az önkormányzati vezető emlékeztetett arra: azt követően váltották le a két fideszes bizottsági elnököt, illetve a két, szintén a Fidesz által delegált külső bizottsági tagot, hogy a
Fidesz népszavazást kezdeményezett az Apollo Tyres gumigyár gyöngyösi beruházása ellen, majd az indiai cég elállt a befektetéstől.

Tatár László, a Fidesz frakcióvezetője akkor politikai bosszúállásként értékelte a történteket. Hiesz György viszont úgy nyilatkozott: nem bosszúállás történt, csupán jelezni kívánták a Fidesznek, hogy egy politikai párt - visszaélve demokratikus jogával - nem okozhat kárt saját városának.

A Regionális Közigazgatási Hivatal álláspontja szerint önkormányzati határozattal rendelet nem módosítható, ezért kezdeményezte az érintett döntések visszavonását.A képviselő-testület szerint viszont rendelet módosítására nem került sor, csupán a saját Szervezeti és Működési Szabályzatában rögzített felhatalmazás szerint járt el a testület - idézte fel a történteket a polgármester.

Hiesz György hangsúlyozta: újólag kezdeményezte, hogy a Fidesz nyilvánosan ismerje el az Apolló-ügyben tanúsított politikai felelősségét. Ha ez megtörténne, akkor a korábbi összetételű önkormányzati bizottságok helyreállításának nem lenne akadálya - jelentette ki.

Ezt a kezdeményezést a Fidesz-frakció viszont határozottan elutasította, és a felelősségét továbbra sem ismerte el - mondta a polgármester.Balás István, az Észak-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: az önkormányzati ülés jegyzőkönyvének beérkezését követően határoznak arról, hogy bírósághoz fordulnak-e az önkormányzati döntés megváltoztatása érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását