2024. május 10. - Ármin, Pálma

Módosult a forgalmi rend

Budapest több pontján is megváltozott a forgalmi rend az 1956-os forradalom 51. évfordulójára rendezett ünnepségek miatt. Utakat zártak vagy zárnak le ideiglenesen, elterelik a járműveket, vagy megtiltják a parkolást. Bizonyos BKV-járatok útvonala is módo
2007. október 22. hétfő 18:08 - Hírextra

A legnagyobb lezárásra hétfő délutántól számíthatnak az autósok és a gyalogosok az Andrássy úton, az esti díszelőadás miatt lezárják a Magyar Állami Operaház környékét. A Köztársasági Őrezred tájékoztatása szerint délután kettő órától már nem lehet behajtani az Andrássy útra a Nagymező utca és a Bajcsy Zsilinszky út között. Ezután fokozatosan kezdik lezárni a környző utcákat is, a Révay, a Lázár, a Dalszínház, a Hajós, a Székely Mihály és a Káldy Gyula utca egy-egy - az Andrássy úthoz közel eső - szakaszát. Délután öt órától már teljes lesz a zárás, azaz onnantól kezdve már gyalog is csak azok léphetnek be ezekre a területekre, aki ott laknak, vagy valamelyik ottani szórakozóhelyre tartanak. A gyalogosforgalom korlátozásával azt szeretnék elérni, hogy tüntetők semmiképpen se jussanak az Operaház közelébe. A korlátozás hétfő este fél 12-ig tart a tervek szerint.

Közben a város számos pontján megtiltják a parkolást is. Az Operaház környékén és az 56-osok terén már napok óta nem lehet parkolni, hétfőn pedig újabb helyszínekkel bővült a tilalmi lista. Tilos hétfő déltől parkolni a Szabadság téren, este 8 órától pedig a Kossuth téren, a Vértanuk terén és a Miniszterelnöki Hivatal előtt. A Parlamenthez közeli utcákban is megtiltják a parkolást szintén 20 órától, köztük az Alkotmány, a Szalay, vagy a Nádor utca egy-egy szakaszán.

Az október 23-i Fidesz-nagygyűlés helyszínének közelében sem lehet hagyni a kocsikat már hétfő este 6 órától. Ez a korlátozás érinti - egyebek mellett - a Múzeum körutat a Kálvin tér és az Astoria között, illetve a Károly körutat az Astoria és a Dohány utca között.

A Rákóczi Szövetség fáklyás felvonulása miatt a Bem rakparton és a Műegyetem előtt a felső rakparton nem lehet parkolni hétfőn napközben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a tilosban parkoló járműveket a környező utcákba szállítja el. Aki nem találja meg a kocsiját, az a 267-46-73-as budapesti telefonszámon érdeklődhet, hogy pontosan hová vihették.

A BKV-nál több járat menetrendje módosul már hétfőn is. Délután öt óra után a 105-ös és a 15-ös buszok módosított útvonalon szállítják az utasokat, mivel az Andrássy út lezárt részét nem tudják érinteni. A kisföldalatti sem áll meg az Operánál hétfő délután fél 5 és este 10 óra között. A 15-ös buszok ezenkívül a Szabadság téri demonstráció miatt az Arany János utcai megállóhelyet sem érintik.

A Szent Gellért tér és a Döbrentei tér közötti fáklyás felvonulás miatt délután fél öttől körülbelül este 7 óráig a 18-as és 56-os villamosok megosztva, egyrészt az észak-budai végállomások és Döbrentei tér között, másrészt a dél-budai végállomások és a Szent Gellért tér között szállítják az utasokat. A 86-os autóbuszok is megosztva, egyrészt az újbudai Függetlenségi park és Batthyány tér, másrészt az óbudai Bogdáni út és Nyugati pályaudvar között közlekednek. A 60-as autóbuszok rövidebb útvonalon, Óbuda, vasútállomás és Nyugati pályaudvar között szállítják az utasokat.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását