2024. április 27. - Zita

A Mclaren fellebbezett az FIA-nál

Az FIA előbb vizsgálatot indított annak gyanújával, hogy a Williams és a BMW-Sauber autóiba nem megfelelő üzemanyagot töltöttek az idényzáró Forma-1-es Brazil Nagydíjon, aztán úgy döntött, hogy nem szankcionálja a két csapatot. A McLaren-Mercedes fellebbe
2007. október 22. hétfő 13:13 - Hírextra


Feltételezések szerint a német Nico Rosberg és a japán Nakadzsima Kazuki (Williams), valamint a lengyel Robert Kubica és a német Nick Heidfeld (BMW Sauber) kocsijába a külső hőmérsékletnél tíz fokkal hidegebb benzint tankoltak, márpedig a szabályok értelmében tilos túlságosan hideg üzemanyagot használni.

A FIA végül is nem marasztalta el a két istállót, mivel "a gyanú ugyan fennáll, de kétségek merültek fel az üzemanyag illetve a levegő hőmérsékletének pontos megállapításánál".
A McLaren-Mercedes viszont fellebbezett, a FIA illetékes testülete később, egy egyelőre nem rögzített időpontban foglalkozik még egyszer a történtekkel.

A két érintett csapat sorsa akár a világbajnoki címet is befolyásolhatja. Rosberg negyedik, Kubica ötödik, Heidfeld pedig hatodik volt a futamon, mögöttük ért célba a mclarenes brit Lewis Hamilton, aki ha előrébb kerülne, világbajnok lenne.

A végső győzelmet egyébként a ferraris finn Kimi Ra:ikkönen szerezte meg, aki egy ponttal (110) előzte meg összesítésben Hamiltont (109) és a szintén mclarenes spanyol Fernando Alonsót (109).


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását