2024. április 24. - György

Csatlakoznának a paralimiások

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) közgyűlése elfogadta azt a javaslatot, melynek értelmében a szervezet kéri tagfelvételét a Magyar Olimpiai Bizottságba (MOB).
2008. november 29. szombat 18:51 - Hírextra
Gömöri Zsolt, az MPB tisztségében további négy évre megerősített elnöke a tanácskozást követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy az MPB ezzel is szeretné kinyilvánítani elkötelezettségét az olimpiai mozgalom iránt.

Az elnöki posztra egyedül pályázó sportvezető bejelentette, hogy a tisztújító közgyűlésen Szekeres Pált, minden idők legeredményesebb magyar paralimpikonját, az épek tőrválogatottjának élére pénteken kinevezett szakvezetőt választották meg alelnöknek.

A december 15-i hatállyal távozó Hajdú Brigitta főtitkár posztjának betöltésére pályázatot írnak ki.
A közgyűlés elfogadta az alapszabály módosítására tett javaslatokat, a jövő évi költségvetést és a pekingi paralimpiáról szóló beszámolót.

A tanácskozáson részt vett Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának elnöke, Török Ottó, az Önkormányzati Minisztérium sportszakállamtitkára és Sárközy Tamás, a Nemzeti Sporttanács elnöke.

"Az állami és sportirányítás részéről eddig soha nem mutatkozott ekkora érdeklődés az MPB közgyűlése iránt" - mondta Gömöri.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását