2024. április 26. - Ervin

8-an sérültek meg, több mint 10 embert előállítottak

Nyolcan sérültek meg, a rendőrök pedig több mint tíz embert állítottak el az október 23-i rendezvényekkel összefüggésben a fővárosban - tájékoztatta Budai Bernadett az MTI-t, miután az operatív törzs összegezte a különböző szervezetek információit a hétfő
2007. október 22. hétfő 23:24 - Hírextra

A kormányszóvivő elmondta: a nyolc sérült közül három újságíró, öt pedig rendőr. Utóbbiak közül négyen könnyebben sérültek meg, egy társuk rosszul lett.

Az MTI kérdésére, hogy tudnak-e lábon lőtt sérültről, azt mondta: egy férfit lábsérüléssel valóban kórházba került, de ő maga sem állítja, hogy lábon lőtték, és információik szerint a sérülése nyolc napon belül gyógyul.

Budai Bernadett közölte, a rendőrök több mint tíz embert állítottak elő, köztük Toroczkai Lászlót, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnökét és Polgár Tamást, ismertebb nevén Tomcatet. Az előállítások száma még emelkedhet - jelezte a kormányszóvivő.

Az operatív törzs összegzéséből kiderült, hogy a rendőrség három szolgálati autóját rongálták meg, a járműveknek betörték az ablakait vagy kiszúrták a kerekeit.

Budai Bernadett beszámolt arról, hogy a rendőröknek petárdákkal, Molotov-koktélokkal, és egyéb pirotechnikai eszközökkel kellett szembenézniük a demonstrációkon.

A rendőrök csak a törvényben megengedett, rendszeresített kényszerítőeszközöket használták - hangsúlyozta.

Az operatív törzs összegzése szerint a tűzoltókat háromszor riasztották és két bombariadó is volt az október 23-i rendezvényekkel összefüggésben.

A kormányszóvivő kitért arra, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalat két tucat munkagéppel elkezdte a takarítást a belvárosban.

Az operatív törzs este 11-kor felfüggesztette munkáját, a testület kedd reggel kilenckor ül össze újra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását