2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Az MSZP és a Fidesz egymást okolják a zavargásokért

Míg az igazi, a tízmilliós Magyarország békésen készült az 56-os forradalom és szabadságharc évfordulójának ünnepére, addig egy már jól ismert néhány ezres kisebbség ismét Magyarország torzképét mutatta fel a világnak - közölte Lendvai Ildikó, az MSZP fra
2007. október 22. hétfő 23:09 - Hírextra

Az ünnep előestéjén két Magyarország mutatta meg magát: az igazi és a torz képe. Az egyik ünnepel, a másik gyújtogat - írta közleményében a szocialisták frakcióvezetője.

"Akik Molotov-koktéllal a táskájukban indultak el otthonról, azok nem ünnepelni, hanem támadni akartak. Ugyanaz a romboló indulat vezeti őket, mint azokat, akik az elmúlt napokban pártirodákra dobtak robbanószert, akasztottak kötelet" - olvasható a dokumentumban.

Mint Lendvai Ildikó rámutatott, a gyújtogatók kevesen vannak ugyan, de túl sok kárt okoznak. Ez a békés Magyarország és egy szélsőséges csoport konfliktusa, nem a kormányé és az ellenzéké - hangsúlyozta.

Ezt azonban szerinte leginkább az ellenzék teheti világossá azzal, ha nem mentegeti az indulatokat, ha nem szítja őket akaratlanul is, olyan meggondolatlan mondatokkal, mint amilyen Kövér Lászlóé, a Fidesz országos választmányának elnökéé, aki szerint ma ugyanazokkal kell szemben állnia a népnek, mint 1956-ban, vagy Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselőé, aki szerint a gárdisták 1956 örökösei.

A gyújtogató szélsőség Magyarország közös szégyene. Egészen bizonyosan így érzik ezt a felelős ellenzéki politikusok is - tette hozzá. "Most egy oldalon állunk. Szólaljanak meg a jogvédőkkel együtt, akik most a békés polgárok és az ünnep jogait kell, hogy megvédjék" - zárta közleményét a szocialista politikus.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője a hétfő esti eseményekkel kapcsolatban azt közölte az MTI-vel, hogy a Fidesz nemet mond az erőszakra, elítéli annak minden formáját. Közleményében hozzátette: a Fidesz ugyanígy nemet mond a hazugságra, és elutasítja annak minden formáját.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását