2024. május 21. - Konstantin

Végetér a versfesztivál

Vasárnap délután 5-kor díjkiosztó gálával és a Sziámi Zenekar rendhagyó koncertjével ér véget a 9. Kaleidoszkóp Nemzetközi VersFesztivál. A Merlin Színházban hétfő óta tartó maratoni versenyprogramban kilenc ország legjobb versmondói mutatkoztak be a közö
2007. október 21. vasárnap 16:40 - Hírextra
A VersFesztiválon eddig csaknem ötezer néző fordult meg - vonta meg a gyorsmérleget vasárnap délelőtt Lutter Imre. A fesztiváligazgató érdeklődésünkre elmondta: négyszáz előadótól 23 előadóest, 18 vers- és világzenei koncert, 37 performance, valamint 6 mozgásszínházi előadás, köztük csaknem húsz premier várta a közönséget a rendezvény ideje alatt.

A szombati napon mutatta be a békécsabai Féling Színház társulata az Übü király című előadást. A fesztiváligazgató és a versenyprogram egyik zsűritagja, Szűcs Katalin Ágnes állítása szerint tíz perccel az előadás kezdete után a közönség és a zsűri is kivonult a darabról. A Független Hírügynökséget megkereste Steinwender József, a Féling Színház vezetője, aki elmondta: a fesztiváligazgató és a zsűritag valótlant állított. A társulatvezető szerint összesen két idősebb hölgy távozott, és akik a teremben maradtak, jól szórakoztak.

Vasárnap délután már nem színházi előadás, hanem könyvbemutató várja a közönséget a Merlin Színházban. Három órától mutatják be a Kaleidoszkóp VersFesztivál tizedik kötetét. A jubileumi könyvbemutatón Németh Kristóf tallóz a hazai és határon túli egyetemisták és főiskolások verseiből, prózáiból, műfordításaiból. Lutter Imre elmondta: húsz, ma már ismert költő és szintén húsz, egyelőre még szárnyait bontogató fiatal művész kapott bemutatkozási lehetőséget a kötetben. A zenés könyvbemutatón a tavaly Kaleidoszkóp-díjat kapott Metaflóra együttes működik közre.

Délután 5-kor kezdődik a Versfesztivál Díjkiosztó Gálaestje. A nyilvános televíziós felvétellel egybekötött díjkiosztón a versmondó verseny legjobb előadói mellett fellép többek között Schmidt Vera, Bíró Eszter, Szorcsik Viki, Kori, Kinizsi Ottó, Kárász Eszter, Bakos-Kiss Gábor, Turczi István, Solténszky Tibor, Kiss László és maga a fesztiváligazgató, Lutter Imre is.

Közép-Európa legnagyobb nemzetközi pódiumművészeti és színjátékos seregszemléjét este 8-kor a Sziámi zenekar koncertje zárja, Karafiáth Orsolya vendégszereplésével.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását