2024. április 26. - Ervin

100 MKB ösztöndíj

Az idén már négy végzőse van a 11. esztendeje futó MKB Bank Ösztöndíj Programnak. A bank elnöke, Erdei Tamás hétfőn emléklapot adott át az érintetteknek.
2008. november 3. hétfő 16:33 - Hírextra
A program másik résztvevője a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, amely a bankkal együttműködve érte el, hogy a mostani tanévnek is havi 16 ezer forintos támogatással vághatott neki 100 tehetséges, de nehéz anyagi körülmények között élő gyermek és fiatal.

A diákok életét hosszú éveken át segítik, egészen felsőfokú tanulmányaik elvégzéséig. A végzősök között van orvos, balett-táncos és közgazdász is.

Az ösztöndíjprogram 11. esztendeje fut. Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületének elnöke emlékeztetett rá, hogy a bank tanszer- és étkeztetési támogatással, továbbá kulturális programok szervezésével is segít rászoruló gyermekeken.

Az MKB Bank 1997-ben azzal a céllal alapított ösztöndíjat, hogy támogassa a tehetséges és kiváló tanulmányi átlagot elérő, ám szociálisan hátrányos helyzetű gyerekeket. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületének bevonásával minden évben pályázatot hirdet mindazon tanulóknak, akik az általános iskola 1. és 2. osztályát befejezték, tanulmányi átlaguk 4,5 fölött van és családjukban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a havi 35 ezer forintot. A jó tanulmányi eredmény megőrzése esetén a bank egészen a diploma megszerzéséig folyósítja az ösztöndíjat.

Az induláskor 20 gyermek kapott ilyen lehetőséget, majd ez a szám - évről-évre bővülve - elérte a 100 főt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását