2024. május 2. - Zsigmond

Bíróság előtt a sorozatgyilkos

Újabb sorozatgyilkos áll bíróság előtt Ukrajnában, bár inkább tömeggyilkosnak kellene nevezni: Szergej Tkacs 53 éves egykori rendőrtiszt több mint 100 fiatal nőt és kislányt ölt meg 1980 és 2005 között.
2007. október 21. vasárnap 16:43 - Hírextra

Az ukrajnai legfelső bíróság előtt most 40 gyilkosság vádjával áll, de további 60 ügyben még folyik a nyomozás.

Áldozatait megfojtotta, majd közösült velük. Mivel egykoron nyomozó volt, tudta, hogyan dolgoznak volt kollégái, és jól el tudta tüntetni a nyomokat, ezért nem tudták elfogni.

Szimferopolban 1980-ban elkövetett első gyilkossága után maga jelentkezett a rendőrségen, de mivel az ügyletes tiszt nem volt hajlandó megmondani a nevét, Tkacs megsértődött, és letette a telefont.

A nyomozás vezetője szerint Tkacs tipikus sorozatgyilkos: példás családapa, harmadik házasságban él, négy gyermeke van. A gyilkosságok után rendszerint lezuhanyozott, ivott egy pohárka vodkát, majd lefeküdt aludni, reggel pedig munkába indult, mintha mi sem történt volna.

A pszichiáter elmondta: Tkacs olyan szempontból is tipikus sorozatgyilkos, hogy érzelmileg hideg, bosszúálló, agresszív és egocentrikus alkat. Nincs szüksége gyógykezelésre, tisztában volt azzal, hogy mit cselekszik, és tetteit azért követte el, hogy híressé váljon.

Utolsó áldozata egy hatéves kislány volt. Tkacs elmondta, hogy jól ismerte áldozata édesapját, így el kellett mennie a temetésre is. "Ez lett a vesztem. Amikor elkaptam a kislányt, más gyerekekkel játszott éppen. Azokat is meg kellett volna ölni, akkor nem csíptek volna el. Biztos ők láttak meg és ők szóltak a felnőtteknek" - mondta.

Az újságíró kérdésére, hogy nem érez-e megbánást, így válaszolt: "Maga nem érti. Én nem ember vagyok, hanem vadállat. Olyan, mint Csikatilo. Rólam filmet kell forgatni!"

Andrej Csikatilo a nyolcvanas években követett el 53 gyilkosságot, s Tkacs annyiban is hasonlít rá, hogy míg az előbbi tettei miatt kivégeztek két embert, mire a valódi tettest elfogták, Tkacs gyilkosságai miatt - mivel azóta eltörölték a halálbüntetést - jelenleg tíz ember ül börtönben.

Az ártatlanul elítélteket azonban mindaddig nem engedik szabadon, amíg el nem ítélik Tkacsot, csak aztán rendelnek el pótnyomozást, amely bebizonyíthatja ártatlanságukat. Ez ellen tiltakoznak a jogvédők, akik szerint szabadlábra kellene helyezni őket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását