2024. május 21. - Konstantin

600 méteres alkotás

Vasárnap déltől kedd estig látható a budai alsó rakparton, a Halász utca és a Margit-híd között a Budapest JövőKép'56 című szabadtéri installáció. A Feszty-körkép mintájára készült több mint 600 méteres alkotás az '56-os forradalom útvonalát ábrázolja.
2007. október 21. vasárnap 16:36 - Hírextra
A SuperGroup művészcsoport október 5-én írt ki pályázatot Budapest JövőKép 2056 címmel. Az ország 26 budapesti és 24 vidéki művészeti oktatási intézményéből 450 pályamunka érkezett be. A zsűri végül 150 diák munkáját választotta ki a szabadtéri installációhoz.

A kiírás szerint a diákoknak arra kellett vizuális választ adniuk, hogy milyennek látják a békés, erőszakmentes jövőt, az egykori forradalom helyszíneit 2056-ban. A szervezők elkészítettek egy fekete-fehér óriás panorámafotót, amit a pályázók alakítottak át egy 50 évvel későbbre megálmodott budapesti városképpé.

A Budapest JövőKép'56 című kiállítás megnyitóját vasárnap délben tartják a Batthyány téren. A szabadtéri tárlatot kedden este tízig nézhetik meg az érdeklődők. A kiállítás esténként ki lesz világítva, így éjszaka is megtekinthető.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását