2024. április 29. - Péter

Madarakat csempésztek

Védett madarakat próbáltak becsempészni Magyarországra két határállomáson is szombaton éjjel, a vámosok felfedezték az összesen mintegy 9 millió forint értékű madártetemet, illetve élő madarakat - mondta el Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Para
2007. október 21. vasárnap 13:15 - Hírextra

A szóvivő ismertetése szerint a nagylaki határátkelőhelynél szombaton éjjel belépő két olasz személygépkocsit vizsgáltak át a pénzügyőrök. Az autók csomagtartójában hűtőládában 640 madártetemet találtak. Közöttük énekes rigó, fekete rigó, mezei pacsirta és réti pityer is volt a szakértői vélemény szerint. Sipos Jenő hozzátette, hogy a pénzügyőrök külön dobozban elrejtve találtak hat élő énekes rigót is.

Az elsődleges szakértői vélemények szerint a madarak értéke mintegy 7 millió forint. A tetemeket és az élő állatokat lefoglalták, az olasz állampolgárok ellen természetkárosítás miatt eljárás indult.
Ugyanebben az időben Ártándnál szintén olasz személygépkocsi lépett az ország területére. Ennek átvizsgálásakor a csomagtartóban 177 madártetemet találtak, főleg mezei pacsirtát és rigókat, illetve 3 élő madárra is bukkantak egy külön dobozban. A madarak értéke mintegy 2 millió forint, ebben az esetben is eljárás indult a sofőr ellen.

Azt még vizsgálják, hogy a madarak honnan származtak.

Sipos Jenő elmondta, hogy ebben az időszakban gyakran fordulnak elő hasonló bűncselekmények és a tendencia sem változik, általában olasz vadászok próbálnak védett madarakat csempészni. Ezért a VPOP a külső és belső határokon is fokozattan ellenőriz - tette hozzá.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását