2024. május 18. - Erik, Alexandra

Előzetesben a szombathelyi rablók

Rablás előkészületének vétsége és más bűncselekmény miatt szerdán előzetes letartóztatásba helyeztek három férfit, akik hétfőn ki akartak rabolni egy pénzszállító autót Szombathelyen.
2010. november 24. szerda 19:33 - HírExtra
A Fővárosi Bíróság Sajtó- és Nemzetközi Kapcsolatok Osztályának közleménye szerint P. Gábor, Sz. Gábor és V. László gyanúsítottak előzetes letartóztatását az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb 2010. december 24-ig rendelte el a Budai Központi Kerületi Bíróság.

A közleményben az áll: a nyomozás tárgyát képező bűncselekmény szervezett jellegére is figyelemmel az eljárás jelen szakaszában megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével, vagy más módon meghiúsítanák vagy megnehezítenék a bizonyítási eljárás lefolytatását.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottak előéletére, legális jövedelmének hiányára és a jelen eljárás tárgyát képező bűncselekmény szervezett mivoltára figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el. A bíróság az eljárás meghiúsításának veszélye miatt a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazását tartotta szükségesnek, mivel ezt az enyhébb kényszerintézkedéssel nem látta biztosíthatónak. A végzés nem jogerős.

Az ügyről Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese számolt be keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. Eszerint egy pénzszállító autót akart kirabolni az a négy férfi, akiket hétfőn fogtak el a Terrorelhárítási Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai Szombathely belvárosában.

A négy, 30-40 év közötti budapesti férfi a fővárosban tervezte meg a bűncselekményt, és kizárólag azért érkeztek a vasi megyeszékhelyre, hogy kirabolják a pénzszállító autót. Az elkövetők felosztották egymás között a szerepeket: volt, aki a pénzszállító mozgását figyelte, ketten "police" feliratú mellényben és nyakban viselt rendőrigazolvánnyal akarták megállítani az autót, és a negyedik ember a helyi vasútállomáson várta társait, hogy elmenekülhessenek. Egymás között a kapcsolatot rádión tartották, lopott személyautóval érkeztek a helyszínre, rendőrigazolvány-utánzattal, golyóálló mellénnyel és parókával rendelkeztek.

Fülöp Valter beszámolt arról is, hogy mind a négyen voltak már vagyon elleni bűncselekmény miatt eljárás alá vonva, bűnözésből tartják fenn magukat, van köztük olyan, aki súlyos fegyveres rablásért több évet is ült már, sőt, egyikük kapcsolatba hozható egy 2006-os, a XII. kerületi Alkotás úton történt pénzszállító-rablással.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását