2024. április 29. - Péter

Szijjártó: az egészségügy nem üzlet

A Fidesz szerint a kormány "gőzerővel" dolgozik a több-biztosítós modell bevezetésén, hiszen ezt igazolja, hogy az új egészségbiztosítási rendszerben megszűnik a teljesítmény volumenkorlát - mondta a párt szóvivője Horváth Ágnes egészségügyi miniszter szo
2007. október 20. szombat 17:37 - Hírextra

A mostani döntés nem más, mint a terep előkészítése a több-biztosítós modell számára. A kormány gőzerővel dolgozik azon, hogy privatizálja az egészségbiztosítást, az egészségbiztosítási kasszát" - fogalmazott Szijjártó Péter budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki párt szóvivője felidézte az egészségügyi miniszter szavait. Horváth Ágnes a Liberális Egészségügyi Tanács szombati megbeszélését követő sajtótájékoztatón azt mondta, a teljesítmény volumenkorlát nem bukott meg. Szijjártó Péter megjegyezte: a kormány egészségpolitikája bukott meg már régen.

Abban az új modellben, amiben a kormány gondolkodik, semmi más nem számít, csak az, hogy a biztosítók minél nagyobb profitot tehessenek zsebre - hangsúlyozta a Fidesz szóvivője.
Szijjártó Péter megismételte pártja álláspontját, amely szerint az egészségügy nem üzlet.

A következő polgári kormány meg fogja szüntetni az egészségbiztosítás privatizációját, azt a rendszert, amelyben kizárólag a piaci és üzleti elvek érvényesülnek - tette hozzá. Mint mondta, a kormány által elképzelt új rendszer újabb kórházbezárásokhoz, járulékemeléshez és még hosszabb várólistákhoz vezet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását