2024. május 17. - Paszkál

Senna emlékére akar nyerni

Lewis Hamilton gyermekkori példaképe, Ayrton Senna szülőhelyén, a Sao Paulóban található interlagosi pályán lehet Forma-1-es világbajnok a vasárnapi záró futamon, a Brazil Nagydíjon.
2007. október 19. péntek 18:58 - Hírextra
A McLaren-Mercedes 22 éves brit pilótája a vezet a pontversenyben és ha megőrzi előnyét, akkor ő lesz minden idők legfiatalabb vb-győztese.

"Fantasztikus lenne, ha pont itt lehetnék életemben először világbajnok" - mondta Hamilton, aki a Senna sírhelyétől pár kilométerre található szállodában lakik. "Szándékosan itt foglaltam szobát, úgy terveztem, hogy a vasárnapi futam előtt elmegyek Ayrton sírjához. Ebből akartam erőt meríteni, de nagyon felkavart a tudat, hogy ilyen közel vagyok hozzá és képtelen voltam felkeresni. Attól féltem, hogy nagyon felkavarna ez a látogatás és nem tudnék a futamon megfelelően koncentrálni. Vasárnap este mindenképpen meglátogatom Senna sírját."

A legendás brazil pilóta 1994. május 1-én az imolai versenyen szenvedett halálos balesetet.
"Kilenc éves voltam, a televízióban láttam a tragédiát" - emlékezett vissza Hamilton. "Ez a nap megváltoztatta az életem. Úgy éreztem, nekem kell befejeznem azt, amit Ayrton elkezdett."
A brit pilóta stílusát sokan Sennáéhoz hasonlítják. Hamilton találkozott a brazil versenyző testvérével, Vivianéval.

"Lewis valóban hasonlít Ayrtonhoz, sőt vannak olyan jellegzetes mozdulatai is, melyek a testvéremet jellemezték" - mondta Viviane Senna. "Ayrton kedvelte volna Lewist, ha ismeri. Hamilton vezetési stílusa is tetszett volna neki."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását