2024. április 20. - Tivadar

Oroszlán végveszélyben

Kipusztulhat az ázsiai oroszlán egy indiai természetvédelmi szervezet szerint. A mindössze 350 szabadon élő példányból idén eddig 32 pusztult el, jelentették be illetékesek pénteken.
2007. október 19. péntek 15:20 - Hírextra
Legutóbb 3 nőstény és két kölyök szenvedett végzetes áramütést egy illegálisan kifeszített villanypásztor miatt, az ázsiai oroszlánok védelmére létrehezott rezervátum határán, Gudzsarat államban.

A park tájékoztatása szerint összesen hat állattal végzett áramütés, nyolc ragadozót orvvadászok öltek meg, öt akkor szerzett halálos sebet, amikor betemetetlen kútba vagy árokba esett. Egy oroszlánt teherautó ütött el, 12 pedig ismeretelen betegség áldozata lett.

A huszadik század elején 20-ra csökkent a világon szabadon élő ázsiai oroszlánok száma, ezért India 1947-ben nemzeti parkot hozott létre a megmentésükre. Az 1400 négyzetkilométeres Gir Parkban 350 példány él az afrikai rokonánál alacsonyabb és zömökebb ragadozóból. Azaz most már ennyi sem.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását