2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nem ismétlődhetnek meg a tavaly őszi zavargások

Az MSZP nem hagyja, hogy megismétlődjenek a 2006. őszén történt zavargások. Ezt Burány Sándor, a párt budapesti tanácsának elnöke közölte az MTI-vel, arra reagálva, hogy péntekre virradóra betörték két budapesti MSZP-iroda ablakát, és az egyikben tüzet is
2007. október 19. péntek 11:23 - Hírextra

A szocialista politikus közleményében felháborítónak és megdöbbentőnek nevezte, ami az MSZP X. és XIX. kerületi irodájával történt. Burány Sándor emlékeztetett arra, hogy szélsőséges csoportosulások már jó előre bejelentették, készülnek az október 23-i ünnepségek megzavarására. Hozzátette: az MSZP reméli, hogy ez nem a "bejelentett" rendmegzavaró akciók kezdete.

"Nem hagyhatjuk, hogy megismétlődjenek a tavaly őszi zavargások. Magyarország nem engedheti, hogy bárki erőszakkal fenyegesse a demokráciát" - olvasható a közleményben.

Burány Sándor szerint tűrhetetlen, hogy pusztán pártszimpátia alapján az emberek rettegjenek, ne alhassanak nyugodtan, ne merjenek az utcára menni, mert szélsőséges csoportosulások félelemben tartják őket.

Az MSZP arra kéri a politikai pártokat, a civil szervezeteket és azok vezetőit, hogy határolódjanak el az ilyen fajta cselekedetektől.

Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese pénteken reggel közölte a távirati irodával, hogy a X. kerületi Martinovics téren a szocialista párt kerületi irodájának ablakát betörték, azon keresztül gyúlékony anyagot locsoltak ismeretlenek a helyiségbe, melyet meggyújtottak.

A sajtóügyeletes arról is beszámolt, hogy hajnalban a XIX. kerületi Ady Endre úton lévő MSZP-iroda ablakát betörték, a járdán pedig gyúlékony anyagot tartalmazó palackot találtak.
A BRFK Szervezett Bűnözéselleni Osztálya rongálás miatt ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását