2024. május 7. - Gizella

Házigazda nélküli EB-t!

Röpke egy hónap alatt tízezer aláírás gyűlt össze azon a petíción, amelyben osztrák focirajongók arra kérik nemzeti válogatottjukat, hogy inkább ne kergesse a labdát a 2008-as Európa-bajnokságon a szégyen elkerülése végett.
2007. október 19. péntek 11:19 - Hírextra

A kérést azért lesz nehéz teljesíteni, mert Ausztria társrendezőként "helyből bejutott" a tornára. (A másik rendező ország Svájc.) Ha az osztrák nemzeti gárdának végig kellene bukdácsolnia a selejtezőkön, valószínűleg nem vehetne részt a fociviadalon, mivel az utóbbi 11 hónapban egyetlen egyszer nyert csupán, e hét szerdán, de azt is csak barátságos meccsen, Elefántcsontpart ellen, otthon és épphogy. A végeredmény 3:2 lett, az osztrákok két gólt tizenegyesből lőttek.

A sportágért rajongó osztrákok egy kemény magja nem rajong tehát saját válogatottjáért, és petícióval meg feliratos pólókkal kéri, hogy Ausztria csapata álljon el az Eb-től.

"Nem bírálni akarjuk ezzel a játékosokat vagy az edzőket. Egyszerűen csak azt mondjuk: ahogy Ausztria játszik, az sért bennünket, továbbá mindenkit, aki értékelni tudja a labdarúgás szépségét" - mondta a kérelem egyik elindítója.

Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség, az UEFA elnöke amúgy "a világ legostobább kezdeményezésének" minősítette a petíciót.

Vannak azért Ausztriában is olyanok, akiknek nem akarnak Ausztria nélkül Európa-bajnokságot. Ők ellenpetíciót írtak és arra gyűjtenek aláírásokat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását