2024. május 2. - Zsigmond

Már harcolnak a biztosítók

A szokásosnál korábban megindult a harc a kötelező biztosításokért, illetve az ügyfelekért. Van olyan biztosító, amely már meghirdette a jövő évi tarifáit. Egyelőre azonban még csak a tavalyiakhoz lehet hasonlítani az árakat. Október 31-ig azonban minden
2007. október 8. hétfő 07:14 - Hírextra

Bár még csak október elején járunk, máris megindult a harc a kötelező biztosításokért, illetve az autósokért. Egyelőre egy biztosító hirdetett árakat, így aztán azokat egyelőre nincs mivel összehasonlítani.

"Természtesen azért van egy összehasonlítási alap, hiszen minden autós ismeri az idei, 2007. évi biztosítási díjait" - mondta Tóth Sándor a Közlekedés Biztosító Egyesület értékesítési igazgatója.

2001 óta az autótulajdonosoknak évente egy hónap - november - áll rendelkezésükre, hogy eldöntsék, maradnak a régi biztosítójuknál, vagy inkább váltanak. "Ez azt jelenti, hogy kevés idejük van a biztosítóknak kampányt folytatni, illetve az átjelentések, szerződésmódosítások olyan többletterheket rónak, mind a biztosítókra, mind az ügyfelekre, ami indokolttá tenné ennek a szabályozásnak a feloldását" - vélekedett Csikós Dániel, a Genertel Biztosító vezérigazgatója.

A Híradó információi szerint a biztosítók egy része azt szeretné, ha az év bármelyik napján lehetne új szerződést kötni.

Tavaly félmillióan váltottak biztosítót. Ötször annyian, mint 2001-ben. Igaz, a biztosítók száma is megduplázódott. Idén már 14-en próbálnak minél több autóst elcsábítani. Ez pedig a díjak csökkentését eredményezheti.

A szakember 5-10 százalékos csökkenésre számít az előző évek tapasztalatai alapján, ahol a 43 ezer forintos átlagdíjakról, az elmúlt 3 évben egy 37 ezer forintra csökkentek a díjak.

Becslések szerint a 3 és fél millió autósból mintegy százezren egyáltalán nem fizetik a kötelezőt.

Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását