2024. május 3. - Tímea, Irma

Lezárják a fél várost 23-án

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszéde, a központi állami ünnepségek, a Fidesz nagygyűlése és motoros felvonulások miatt szinte a fél várost lezárják majd a rendőrök október 22-én és 23-án. Az autósok ezért parkolási tilalomra és számos helyen terelésre
2007. október 19. péntek 12:05 - Hírextra
A lezárások jövő hétfőn délután - azaz az ünnep előtti napon - kezdődnek, Gyurcsány Ferenc kormányfő ugyanis aznap este mond beszédet a fővárosi Operában. Várhatóan már délután 5 órától nem lehet behajtani az Operaházat környező utcákba, illetve az Andrássy útra az Oktogon és a Bajcsy Zsilinszky út között.

Másnap a központi állami ünnepségek miatt már reggel 7 órától lezárják a rendőrök a Kossuth teret és a Vértanúk terét, délután 2 órától pedig az 56-osok terét és a Dózsa György út egy részét. A Parlament körüli terekre csak délelőtt, a Hősök tere környékére viszont egészen az esti órákig nem lehet majd behajtani.

Az állami megemlékezések mellett a Fidesz délutáni nagygyűlése miatt lesznek még komoly korlátozások. A legnagyobb ellenzéki párt a rendezvényét az Astoriánál kezdi, a tömeg várhatóan a Rákóczi úton keresztül a Blaha Lujza térig ér majd. Így a környékre az Erzsébet hídtól kezdődően nem lehet majd behajtani kocsival. A szervezők ezután a nagygyűlésre érkezőkkel együtt átvonulnak a Terror Házához a Károly körúton, Deák Ferenc téren és a Bajcsy Zsilinszky úton keresztül. A rendőrök ezért ezeket az utcákat is lezárják az autósok elől a délutáni órákban, amíg a menet halad.

A három rendezvény miatt - a miniszterelnök beszéde, az állami ünnepségek, illetve a Fidesz nagygyűlése - kell számítani a legnagyobb lezárásokra, ezen kívül még kisebb forgalomkorlátozások lesznek. Több motoros- és gyalogos vonulást is bejelentettek, ezek miatt csak rövidebb időszakokra zárnak majd le egyes utcákat, amíg a motorosok, vagy a felvonulók elhaladnak ott. Ezek szinte az összes belvárosi hidat is érintik.

A lezárások mellett a parkolás is meg lesz tiltva a nagyobb rendezvények helyszínén. Arról, hogy pontosan hol nem lehet megállni mettől meddig, táblákról értesülhetnek majd az autósok.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt kéri, hogy aki autóval ezen a két napon csak át akarna menni a városon, az lehetőség szerint a Hungária körgyűrűt, az Árpád- és a Lágymányosi hidat használja.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását