2024. május 6. - Ivett, Frida

Egyszobás múzeumhotel

Az 1970-es évek stílusában és fényűzésével készült "egyszobás hotelt" emeltek hatalmas daruval a Párizs városának modern művészeti múzeumát befogadó Palais de Tokyo tetejére: a szálloda máris fogadja a látogatókat és a szállóvendégeket.
2007. október 19. péntek 09:37 - Hírextra

A Hotel Everland megalkotója két svájci művész, Sabina Lang és Daniel Baumann, és művüket eredetileg az Expo 2002-re készítették. A hotel ezután 18 hónapon át Leipzigben, a Kortárs Művészet Galériájában volt látható.

A Palais de Tokyo épületének tetején 2008 végéig fog üzemelni az Eiffel-toronyra és a Szajnára néző, káprázatos panorámát kínáló hotelmúzeum, amelyben 333 euróért (83 ezer forint) lehet megszállni hétközben és 444 euróért (111 ezer forint) hétvégén egy éjszakára. Az első két hónapra már minden éjszaka foglalt. Nappal a vendégnek ki kell költöznie belőle, mert a szoba a múzeum részének számít, amelyet a látogatók ugyanúgy felkereshetnek, mint a kiállítás bármely más helyiségét.

Szobafoglalás a Hotel Everlandbe interneten is lehetséges a következő címen: www.everland.ch.
A két alkotónak a fényűzés és exkluzivitás művészi megjelenítése volt a célja, az egyszobás hotel üzemeltetését korántsem tekintik üzleti vállalkozásnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását